ZIARNO NA POPCORN
Ziarno czerwonej kukurydzy, niebiskiej jak i fioletowej zawiera więcej antyoksydantów i wartości odżywczych niż powszechnie wykorzystywanej żółtej kukurydzy popcornowej. Za czerwony kolor ziaren odpowiadają antocyjany (flawonoidy), naturalne barwniki roślinne.
Wartości prozdrowotne
Kukurydza czerwonego koloru zawiera likopen – organiczny związek chemiczny z grupy karotenów, który w odróżnieniu do β-karotenu nie ulega przekształceniu w układzie trawiennym i jest uznawany za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy.
Ma silny wpływ na ochronę układu krwionośnego, zapobiega występującemu powszechnie u zwierząt i ludzi zlepianiu się płytek krwi (agregacji) i tworzeniu się w ten sposób skrzepów, które wywołują w dalszej konsekwencji schorzenia sercowo naczyniowe, w tym miażdżycę, chorobę wieńcową i prowadzą do zawałów serca.
Produkt dostępny wkrótce